Skip to content

Părinți, copii & familie

Când am devenit mamă prima şi mai ales a doua oară, tot ceea ce învăţasem ca psiholog a fost pus la încercare. La cea mai grea încercare. În multe privinţe, reluat de la zero. Cu teamă, cu tensiuni, cu lacrimi şi efort. Dar şi cu atâta dragoste şi bucurie.

La al treilea copil este acum mai uşor. Şi din alte puncte de vedere mai greu. Dar atât de frumos. Am învăţat atât de multe de la copiii mei, sunt niște profesori extraordinari.

Învăţ ceva nou în fiecare zi. Să fiu un părinte (suficient de) bun pentru ei 3 la un loc şi pentru fiecare separat, să am grijă de familia mea şi, nu în ultimul rând, de mine. Învăţ despre schimbare şi constanţă, despre bucurie şi tristeţe, despre dragoste şi rivalitate, despre viaţă. Să râd mai mult, să mă iau mai puţin în serios, să mă joc mai mult şi să mă bucur de fiecare clipă.

În cursurile şi atelierele pe care le susţin caut să combin cele două perspective, de psiholog şi de mamă. Aduc atât elemente teoretice, modele şi tehnici a căror valoare a fost demonstrată, rezultate ale cercetărilor moderne, cât şi exemple practice bazate pe experienţă.

Pentru că orice ne-ar spune un curs sau altul, fiecare situaţie este diferită, fiecare familie şi fiecare copil reacţionează diferit.

Pe cât învaţă copiii de la părinţii lor, pe atât şi chiar mai mult avem noi de învăţat de la ei. Sunt convinsă că ei, copiii, sunt cei mai buni „antrenori” de părinţi 🙂 şi sursa de motivație pentru a deveni oameni mai buni!

Vă aştept să învăţăm împreună despre a fi părinte.

Pentru cursuri sau şedinţe individuale de consiliere parentală nu ezitați să ma contactați.