Cea mai frumoasa zi este chiar astazi

_landscape
Cum ar fi daca te-ai putea intoarce in timp? Daca ai putea trai inca o data cele mai frumoase zile din viata ta?
Daca ai putea revedea momentul primei intalniri, al primului sarut, daca ai putea fi din nou in acea dupa-amiaza insorita de duminica, in care totul a fost perfect?

Filmul “About time” abordeaza acest subiect, dar altfel decat m-as fi asteptat. Sigur ca este o comedie romantica, foarte usor de vazut, insa concluzia este valabila si inteleapta.

Tim, personajul principal, care are capacitatea de a calatori in trecut si de a reface chiar unele greseli, isi da seama pana la urma ca orice schimbare pozitiva poate avea urmari negative in alte zone din viata sa. Si ajunge sa retraiasca pur si simplu anumite zile, fara sa intervina, insa cu o anumita detasare si curiozitate care ii permit sa se bucure chiar si de lucrurile care la inceput i s-au parut deranjante sau dificile.
Si astfel ajunge la concluzia ca trebuie doar sa pastreze aceasta atitudine in fiecare zi, bucurandu-se de tot ceea ce ii ofera viata.

Cea mai frumoasa zi nu este ziua la care se poate intoarce pentru a indrepta toate greselile si pentru a o face perfecta, ci este ziua de astazi, momentul prezent, pe care il traieste constient.

Asadar trezeste-te dimineata cu ideea ca astazi este cea mai frumoasa zi, in felul ei, si lasa-te surprins de ceea ce iti va fi oferit.

Fii mai atent(a) la lumina soarelui, la fosnetele frunzelor, la mirosul cafelei de dimineata.

Lasa-te pierdut(a) mai mult timp in imbratisarea unei persoane dragi, in sclipirea jucausa din ochii unui copil, in liniile adanci ale ridurilor care spun povestea unui batran sau in zambetul unei persoane necunoscute.

Si amuza-te de dezordinea din casa, de pata de noroi de pe pantaloni sau de melodia stupida pe care vecinii tai pur si simplu o adora.

Nu te vei mai intoarce niciodata aici si acum, dar bucurandu-te de acest moment nici nu va fi vreodata nevoie.

Si acum, lasa te rog la o parte laptopul sau telefonul, si observa cu atentie lucrurile minunate din jurul tau!

Trailer http://www.youtube.com/watch?v=7OIFdWk83no

3 gânduri despre „Cea mai frumoasa zi este chiar astazi

  1. ”ziua frumoasă se cunoaște de dimineață” greșit în totaitate,ziua perfectă o realizezi seara când te așezi în pat și te gândești ce ți s-a întâmplat toată ziua.. atunci vei spune ”ce zi perfectă” sau ”ce zi de tot ra*atul” .Ziua perfectă nu ține la nesfârșit,fiindcă problemele ce le-ai creat sau ți s-au creat astăzi,sigur vor continua și mâine,și mintea se va gândi întru totul la rezolvarea problemei,ci nu la momentele de fericire,de aici își face loc domnul stres…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s